Wedstrijdverslag S.P.S. E2 - fc Bergen E3

S.P.S. E2 - fc Bergen E3 (competitie)

Winst S.P.S. E2
in laatste competitiewedstrijd

We moeten nu in plaats van zaterdagmorgen op maandagavond thuis voetballen tegen fc Bergen. Het is lekker weer en we hebben er zin in. Dit is de laatste competitiewedstrijd van de E2 van dit voorjaar en we willen het seizoen graag winnend afsluiten. Aan de toeschouwers ligt het niet, die zijn in grote getale aanwezig! Van de E1 mogen we Swen Uijl en Artjan Feytel lenen (met dank aan Jan Deij). We kunnen nu wisselen.

1

Foto 1: Noah.

We gaan van start en de bedoeling van S.P.S. is gelijk duidelijk. We zetten fc Bergen helemaal vast en we krijgen kans op kans, maar de bal wil er niet in. De keeper van fc Bergen is ook erg goed, maar na tien minuten is het toch raak. Tiemo haalt van afstand uit en de bal wordt nog van richting veranderd en zeilt in het doel : 1-0.

2

Foto 2: Naud.

We krijgen nog vele kansen, Noah komt meerdere keren gevaarlijk door maar de keeper redt knap. Fc Bergen heeft geluk dat het met de rust niet flink achterstaat. We staan goed te voetballen, maar we verzuimen om het af te maken. Onze keepster Mascha heeft het niet druk, want ze hoeft maar één maal te redden.

3

Foto 3: Joeri.

Dan is het rust. We geven aan dat we heel goed spelen, maar dat we het niet afmaken. We moeten wel goed opletten, want in het voetbal zie je vaak wanneer een team veel kansen mist. Dat de tegenstander dan juist scoort en dat willen we voorkomen.

4

Foto 4: Tiemo.

Na de rust zijn we niet goed wakker, fc Bergen krijgt een grote kans. Maar onze verdediging krijgt uiteindelijk de bal toch nog weg. Artjan, Mathijs, Milan en Naud houden ons gelukkig overeind. Het spelbeeld is het zelfde als de eerste helft Tiemo, Casper, Joeri en Swen krijgen grote kansen om te scoren. Maar de bal wil er niet in, wat een spanning! Na een goede aanval schiet Swen Uijl eindelijk, de verdiende 2-0 binnen.

5

Foto 5: Ardjan.

Nu is het verzet van fc Bergen gebroken, maar we komen niet meer tot scoren. We zijn tevreden met de 2-0, maar er had meer ingezeten. We krijgen nog een wel compliment van de trainer van fc Bergen. Hij vond onze E2 de best voetballende ploeg van de competitie! Dat is een groot compliment voor onze spelers.